Underhåll och beskrivning.

Vi försöker ständigt att ge våra kunder den support som gör ägandet och brukandet av en HR produkt tryggare och trevligare.Den här sidan kommer att innehålla all relevant information som löpande tas fram parallellt med vår produktion.

Båtarnas vattenlinje är en viktig faktor och påverkas av motorvikt och belastning. Här kommer en rekommendation för angivna modeller. Bilderna ligger som PDF och är enkla att ladda ner och skriva ut.

Optimera Din båt

Var ska båten bottenmålas?
HR 432 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 440 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 460 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 480 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 530 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF>
HR 532 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 602 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 610 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 630 Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >
HR 600F Placering av vattenlinje Ladda ner PDF >

HR Service


Skötsel

Inga båtar är underhållsfria. Plastbåtar behöver inte som träbåtar lackas men även plasten utsätts för påverkan både av luft och vatten. Allra bäst är att preparera och förbereda båten redan på hösten efter upptagning. Allting är mycket lättare innan alger och smuts etsar fast i gelcoten. Dessutom är det trevligare att ta fram en ren och välskött båt på våren.

Transport

De flesta småbåtar drar man idag efter en vanlig personbil. Vikten brukar sällan överskrida tillåtna värden. Viktigt är att man verkligen säkrar båten på trailern. Inte sällan glider båtar snett och till och med av trailern vid inbromsningar och häftig kurvtagningar. Ett antal kraftiga spännband är A och O.

Vinterförvaring

Att förvara båten inomhus i ett kallföråd är det allra bästa. Måste Du ha båten utomhus på vintern så bygg en ställning som verkligen tål både snö och hård vind. Båtar mår inte helt OK att stå hela vintern på 3-4 små beröringspunkter. Försök att avlasta och utjämna trycket så undviker du tryckmärken på skrovets undersida.

 

Skador / Reparationer

Ibland kör man på något man inte borde eller också blir man påkörd av någon annan. Ibland är det grundare än Du tänkt dig. Om det händer, försök att reparera skadan så fort det går. Gör det temporärt så länge tills du kommer till båtvarvet. Allt för att undvika att fukt tränger in i skrovet.

Försäkring

En båtförsäkring ska säkra både dej, båten, dina passagerare och andra som kan bli utsatta för skador och oförutsedda händelser. Läs noga försäkringsbolagets villkor om ersättningar och vad försäkringen innefattar.

Sjöräddningssällskapet

Som medlem i Sjöräddningssällskapet ingår Du i det som kallas "Trossen" vilket innebär att Du alltid får hjälp på sjön, vad som än händer. Har Du Sjöräddningssällskapet dekal på Din båt är Du i goda händer. Dessutom får du en trevlig tidning på köpet.