HR 430std

Lättrodd trevlig fritidsbåt.


Uppdaterad 1 dec 2019

Fakta om HR 430std

   Längd i meter 4.30
   Bredd i meter 1.58
   Fribordshöjd (invändigt) 0,48
   Vikt utan motor (ca) 150kg
   Antal personer 4
   Rek hk 10
   Max hk 10
   Rigglängd Kort
   Torra stuvfack 1
  Reglagekabel fot 6
  Åror 8.5fot
  Kategori D  
   D = Båt lämpad för skyddade farvatten med  vindstyrkor upp till 7.9m/sek  
  C = Båt lämpad för kustfarvattten och inomskärs  med vindstyrkor upp till 13.8 m/sek  
     
     
     

   


 

HR 430std

HR 430std har fått sin stora popularitet därför att den är så fantastiskt lättrodd, även med full last.
Trots den låga vikten är den mycket kursstabil och bärig i sidled. HR 430std är en robust och oöm båt som passar utmärkt för fritidsfiskaren och jägaren som behöver ett rymligt och pålitligt transportmedel.
Snabb även med en liten motor.Vad tycker du om Din HR430std? Hur använder du båten? Vi vill gärna publicera våra kunders erfarenhet och upplevelser på sjön för att intressera andra människor för sjölivet och vad det har att bjuda på. Skriv ner dina synpunkter i ett mail till info@hrboat@com. Det kommer att visas här.


Alla HR båtar omfattas av en obligatorisk treårig garanti vilket ger Dej som kund hos oss en trygghet i Ditt båtköp. Du kan vara säker på att Din båt uppfyller alla aspekter man med högsta ställda krav kan ställa på en modern fritidsbåt.


Det allra viktigaste i en fritidsbåt är flytvästen. Låt aldrig någon åka med utan flytväst, hur kort resa det än är. Se till att alla sitter ner i båten och undvik att byta platser. Det uppstår lätt obalans och båten kan vika ner sig och då ramlar man i vattnet. Snedbelastning gör det obekvämt att ro och även en utombordare får jobba hårdare för att driva båten. Blir sjön grov så kör inte rakt emot vågorna utan "kryssa Dig fram". Lyssna alltid på sjöväderrapporten.


Bra och passande tillbehör köper Du hos Din återförsäljare eller annan Watskibutik. Var noga med kvalitén. Det finns mycket att köpa men allt är inte bra.


Vi rekommenderar att Du besöker vår webbbutik och letar Dig fram till de reservdelar Du behöver. Det absolut bästa sättet att hitta den rätta reservdelen i original.